11 Nisan 2011 Pazartesi

SERPİL KEKİ

Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı sıvıyağ
6 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı neskafe
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması için 2 adet yumurtanın sarısı, 2 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
Kek için 4 adet yumurtaları ve 2 su bardağı tozşekeri iyice çırpın. 
Üzerine 1 su bardağı sıvıyağ, 6 çorba kaşığı kakao, vanilya, 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve 1 çorba kaşığı neskafeyi ekleyip iyice karıştırın. 
Bu karışımdan bir su bardağı ayırıp, kalana 1 su bardağı un ve kabartma tozunu ekleyin. 
Karışımı, yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen bir kalıba dökün. 
Önceden ısıtılmış 150C fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkınca, daha sıcakken, üzerine ayırdığınız karışımı dökün.kekin, kakaolu sıvıyı kolay emmesi için kürdanla sık aralıklarla delikler açın(kekin çok yumuşak olmasını istemiyorsanız karışımın hepsini dökmeyin, mesela ben 3/4 ünü yeterli gördüm ve o kadarını kullandım)
Kreması için tereyağı hariç tüm malzemeyi 2 adet yumurtanın sarısı, 2 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı tozşeker, 3 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, bir tencereye koyup çırpın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin.
Krema piştikten sonra tereyağını ekleyin ve soğumaya bırakın. 
Pastaların en üstünü de krema ile sıvayın.
' misafirlerim çok beğendi,umarım sizin kekiniz de çok lezzetli olur! :)'




TARİF, ÜYELERİMİZDEN GÖKÇEN KIRÇAN TARAFINDAN GÖNDERİLMİŞTİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder