18 Nisan 2011 Pazartesi

UNSUZ ETİMEKLİ CEVİZLİ TATLI

1 su bardagi seker
5 yumurta
1 su bardagi siviyag
1 paket krema (süt paketlerinde olan)
1 paket kabartma tozu
2 paket etimek (2 defa 14 etimek dilimi)
1,5 su bardagi ceviz

SERBET:
4 su bardagi seker
4,5 su bardagi su
bir kac damla limon suyu

Etimekler robotta cekilip iyice inceltilir,un kivamina getirilir.Yumurtalar ve 1 su bardagi seker guzelce cirpilir,yumurtalar beyaza yakin bir renk alip da kabarinca siviyag,kutu krema,1 paket kabartma tozu, cekilen etimek ve iri ceviz ici mikser birakilip mikser uclariyla yavas yavas karisatirarak kek hamuru kivami almasi saglanir..
Sivi yagla yagladigimiz firin tepsisine hamur serilip 175-180 derecelik bir firinda alti ve uzeri kizarana ,kek tepsinin yanlarini boslayana kadar pisirilir... Firindan alinir..
Serbet hazirlanir 10 dakika kaynatilip ocaktan alinir serbet ve kek soguduktan sonra serbet uzerine dokulur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder