2 Temmuz 2011 Cumartesi

TİRAMİSU


Malzemeleri
Yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı (kaynar)
1 çorba kaşığı neskafe (koyu)
16 adet kedidili bisküvi
3 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılmış)
çeyrek çay kaşığı muskat
250 gr. labne peynir
60 gr. çikolata (rendelenmiş) 
Pudra Şekeri veya kakao (süslemek için)

Hazırlanışı
Kaynar suya kahve ve şekerin yarısını katıp karıştırın ve ılınıncaya kadar bekleyin. 20 cm. çapında bir servis kâsesine kedidillerinin yarısını dizin ve üzerlerine hazırladığınız kahveli karışımın yarısını dökün. Yumurta sarıları, muskat ve kalan şekeri koyulaşana kadar çırpın, labne peyniri ilave edip, karıştırın. Yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar çırpın, tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak labneli karışıma ilave edin. Karışımın yarısını kedidillerinin üzerine dökün ve üzerini bir spatula ile düzeltin. Kalan kedidillerini kalan kahveli suya batırıp, labneli karışımın üzerine dizin. En süte kalan labneli karışımı döküp, düzeltin. Soğuduktan sonra, üzerine rendelenmiş çikolata ve pudra şekeri serpip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder