3 Temmuz 2011 Pazar

FAS TATLISI


MALZEMELER
  • 1 Paket hazir baklavalik yufka
  • 1 Kilo kavrulmus ve cekilmis badem yada antep fıstığı
  • Yarim kilo suzme bal
  • 2 Yemek kasigi sivi yag
  • Yarim cay bardagi seker
YAPILISI
Yufkalari boyuna dorde bölün, enine ikiye kesin dik dörtgen dilimler elde edin. Bademleri robottan gecirin. Yufkalarınızı hafifce yaglayın arasına seker karıstırılmış çekilmiş bademden koyup yaprak sarar gibi ince sarın.Önceden Isıtılmış firinda kizarana kadar pisirin.Bu arada bali tencereyle ocagin ustune koyun kaynatin pisen tatlilari balin icine atip cikarin tel suzgecin uzerine koyun biraz balıni süzsün sonra tatlıyı bademe bulayın. Servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder