3 Temmuz 2011 Pazar

VİŞNELİ KEK

Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1 su bardağı vişne suyu
Hazırlanması:
 Yumurta, şeker, kakao, süt ve sıvı yağ karıştırın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
Geri kalanına un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. Kek malzemenizi kare borcama dökün, 180C'de 50 dakika pişirin. Pişince fırını kapatın, üzerine vişne suyunu döküp, 3-5 dakika çekmesini bekleyin vişne suyunu çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. Keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın.  Dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder