4 Temmuz 2011 Pazartesi

TAHİNLİ KEK




Malzemeler:
2 yumurta
1/5 su bardağı şeker
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ceviz
2 su bardağı un
1 su bardağı tahin(yarısını kekin içine yarısını da üstüne)
1 tatlı kaşığı tarçın
Kabartma tozu
Vanilya
Hazırlanışı:
Yumurta ve şekeri çırpın. İçine yoğurt, sıvı yağ, tarçın, tahin ve vanilya katıp tekrar çırpın. Çırpma işleminin sonunda unun içine kabartma tozunu katarak karışıma ilave edip tekrar çırpın.
Yuvarlak borcamın içini yağlayın. İçine karışımı dökün. Kalan tahini hamurun üzerine kaşık yardımıyla yayın. Önce şekeri serpin sonrada cevizi serpip 180 derecede pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder