3 Temmuz 2011 Pazar

KAHVELİ PASTA


MALZEMELER

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı demli çay
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz fındık
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
2 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı granür kahve

HAZIRLANIŞI
Derin bir kapta şekerle yumurtayı 5 dakika çırpın, üzerine soğutulmuş çay, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, fındık, kabartma tozu, granür kahveyi, kakao, mısır unu ve unu ilave edin karıştırın. Kek kalıbını yağlayın, karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin. Üstünü Krem şanti ve fındıkla süsleyin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder