4 Temmuz 2011 Pazartesi

ZENCEFİLLİ KEK

Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı ılık demli çay
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 2 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı veya 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • Üzerini süslemek için kremşanti
Yapılışı:
Derin bir kaba un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili eleyin. Malzemeleri karıştırın.
Çırpma kabında yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt, sıvıyağ, bal, demli çay ve vanilyayı ekleyin. Malzemeler tamamen karışıncaya kadar çırpın. Sıvı karışıma unlu karışımı da ekleyerek çırpmaya devam edin.  Hamuru margarinle yağladığınız kalıba dökerek. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuyan kekin üzerini kek kalıbının izlerini takip ederek krem şanti ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder