4 Temmuz 2011 Pazartesi

NESCAFELİ KURABİYE

Malzemeler:
  • 2 su bardağı un (Oda sıcaklığından dolayı yumuşak bir hamur olursa, az daha un eklenebilir)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 125 g yumuşamış küp küp kesilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı neskafe
  • 2 çay kaşığı ılık su
  • 1 paket vanilya
Üzeri için:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:
Hamuru yoğuracağınız kaba unu eleyin, vanilya ve pudra şekeri ile karıştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyin. İyice yoğurun. Yumurta sarısı, dövülmüş ceviz içi, nescafe ve ılık suyu ekleyin, iyice yoğurun. Un serpilmiş tezgahta hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın ve olabildiğince ufak şekilli kalıplarla kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 12 dakika çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri eleyip, servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder