28 Şubat 2011 Pazartesi

ARAP TATLISI


MALZEMELER:

2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı irice parçalanmış ceviz
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
50 gr erimiş margarin
ŞERBETİ İÇİN:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
ÜZERİ İÇİN:
1 poşet kaymak tadında şanti

YAPILIŞI:
Öncelikle şerbetimizi yapın. Tencereye şeker ve suyu alıp,kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra kapatın ve soğumaya bırakın.
Başka bir kapta yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sonra erittiğiniz yağı ve diğer malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın. Un kullanmıyoruz. akışkan değil Çok koyu bir hamur yapın. Bu karışımı yağladığınız küçük boy bir borcam tepsiye döküp kaşığın arkasıyla yayın.
Fırında üzeri kızarana kadar pişirip çıkarın ve ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine dökün.
Şerbetini biraz geç çekebilir. Tatlıyı birkaç saat dinlendirin. Kaymak tadında şantiyi tarifine göre çırpın ve tatlının üzerine yayın.Tatlınızı dilimleyerek,servis edin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder