Alt muhallebisi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Üstü için:
1 litre vişne suyu
6 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
6 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Üstü için:
1 litre vişne suyu
6 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı toz şeker
Ayrıca Yarım paket pötibör bisküvi
Hazırlanışı:
Öncelikle bir tencereye sütü dökün. İçine nişasta,şeker ve vanilyayı koyup muhallebi kıvamına gelene kadarkarıştırarak pişirin.Kıvama gelince önceden ıslattığınız borcama karışımı dökün.Üzerine soğumadan 1 sıra pötibör dizin.Daha sonra aynı işlemi vişne suyuylada yapın.Tencereye vişnne suyunu,nişastayı ve şekeri koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Kıvama gelince onuda borcama dökün.Soğuması için buzdolabında 3 saat kadar bekletin.Dilimleyip servis yapın.
Hazırlanışı:
Öncelikle bir tencereye sütü dökün. İçine nişasta,şeker ve vanilyayı koyup muhallebi kıvamına gelene kadarkarıştırarak pişirin.Kıvama gelince önceden ıslattığınız borcama karışımı dökün.Üzerine soğumadan 1 sıra pötibör dizin.Daha sonra aynı işlemi vişne suyuylada yapın.Tencereye vişnne suyunu,nişastayı ve şekeri koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Kıvama gelince onuda borcama dökün.Soğuması için buzdolabında 3 saat kadar bekletin.Dilimleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder