18 Şubat 2011 Cuma

LABNELİ YAŞ PASTA




MALZEMELER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
yarım su bardağı meyve suyu keki ıslatmak için

KREMASI
1 paket kakaolu hazır pasta kreması
1 su bardağı süt
1 paket 200 gram labne peyniri
1 kutu krema 200 gram
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket krema sertleştirici
2 paket vanilya
Kakao üzeri için
YAPILIŞI
Yumuta ve şekeri mikser ile 5 dakika çırpın, içine sıvıyağ ve süt ekleyin, 2 dakika daha çırpın, un ,kakao, kabartmatozu ve vanilya ilave edin, kaşıkla iyice karıştırın yağlanmış kelepçeli kalıba dökün, 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin .Soğuduktan sonra kalıptan çıkartılıp ortadan kesin.
Kek kalıbının içine streç yerleştirip kesilen kekin 1 parçası kalıbın içine tekrar yerleştirin sonra yarım su bardağı meyve suyu ile ıslatın .
Diğer tarafta 1 su bardağı süt ile pasta kreması 3 dakika çırpın içine labne peyniri, süt kreması , krema sertleştirici,1 çay bardağı pudra şekeri ve vanilya katıp iyice çırpın, damla çikolata ilave edin, kalıptaki kekin üzerine hazırladığınız kremanın yarısı dökün . Buzdolabında bir gece bekletin, kalıptan yavaşça çıkartın, üzeri süsleyin ve son olarak kakao eleyerek servis edin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder