27 Şubat 2011 Pazar

CEZERYE



Malzemeler:

►2 kg siyah havuç (rendelenmiş)
►yarım kilo şeker
►yarım kilo  ceviziçi
►2 yemek kaşığı zencefil
►2 yemek kaşığı tarçın 
►1 yemek kaşığı un
►1 yemek kaşığı buğday nişastası
►1 çay bardağı su
►Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Havuçları rendeleyin. Bir tencereye koyun, üzerine şeker ilave edin tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Başka bir kapta un, nişasta ve 1 çay bardağı su karıştırın. Havuçlu karışımın içine ekleyin. Tekrar kısık ateşte macun kıvamına gelene kadar pişirin. Piştikten sonra içine baharatlarını ve cevizini katın, iyice karıştırın. Bir borcama alın ve üzerini kaşık yardımıyla düzeltin. Soğumaya bırakın. Soğuduktn sonra dilimleyin, spatula yardımıyla dilimlediğiniz tatlıları çıkartın ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder