19 Şubat 2011 Cumartesi

KESTANELİ ÇİKOLATALI PASTA


1.5 paket  krema (300 ml)
350 gr bitter çikolata
500 gr kestane
1 su bardağı toz şeker
1 paket yulaflı bisküvi
1 tatlı kaşığı kakao
40 gr tereyağı
Süslemek için
1 paket gr çikolata



TARİFİ
Kestanelerin üzerini çizip tencereye alın, Üzerine sıcak su ekleyip pişirin. Kabuklarını soyun, içine şeker ve 1 çay bardağı su ekleyin. Ocakta kısık ateşte karıştırarak püre haline gelene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Bisküvileri robotta parçalayın, içine kakao ekleyin. Tereyağını eritip bisküvilere karıştırın. 8 cm'lik pasta çemberlerlerine dökün. Üzerini bıçakla düzeltin. Buzdolabında 1saat bekletin. Kremayı bir tencerede ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp kremanın içine ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız kestane püresini çikolatalı karışıma ilave edip karıştırın ve bisküvi tabanların üzerine aktarın. Buzdolabında 5 saat beklettikten sonra çemberlerden çıkartın ve çikolata ile süsleyerek servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder