26 Şubat 2011 Cumartesi

PEKMEZLİ KEK


Malzemeler:
3 su bardağı un
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
yarım elma rendesi
1 çay bardağı fındık yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı pekmez(ben üzüm kullandım)
yarım su bardağı kıyılmış ceviz
yarım çay bardağı şeker
Hazırlanışı:
Yumurtaları mikserle çırpın. Üzerine şekeri ekleyip 10 dk mikserle daha çırpın. Daha sonra içine yağı, sütü ve pekmezi ilave edin bir kez daha çırpın. Un, kabartma tozu vanilyayı ekleyiniyice çırpın. Son olarakda ceviz ve elmayı ilave edin kaşık ile karıştırın. Kalıbınızı yağlayıp toz şeker serpiştirin sonra karışımı döküp önceden 185 derecede ısıtmış olduğunuz fırına sürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder