28 Şubat 2011 Pazartesi

PORTAKALLI KREM KARAMEL


MALZEMELER:
*1,5 su bardağı portakal suyu
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı şeker
*1,5 yemek kaşığı buğday nişastası
*Yarım yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
*1 paket vanilya

Karemelli sos için Malzemeler:
*Yarım su bardağı toz şeker
*yarım çay bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

Bir tencereye portakal suyu,süt ve un ekleyeyip,çırpıcı ile karıştırıp,kısık ateşte topak olmayacak şekilde karıştırın. Sonra ocaktaki karışıma şeker ,buğday nişastası ,portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı katıp,muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi istenilen kıvama geldiğinde ocaktan alıp,küçük cam kaseleri su ile ıslatın ve kepçe yardımı ile muhallebiyi kaseye doldurun. Soğumaya bırakın.
Karamel sos için tozşekeri teflon tavaya döküp, çok kısık ateşte eritin.tamamen eriyip karamelize olunca ocaktan alıp,üstüne yarım çay bardağı sıcak suyu yavaşça dökün.bu esnada karamelize olan şekerin üzerine suyu dökünce hafif sertleşme oluyor.Bu sertleşmeyi gidermek için tekrar karameli ocağa koyup,tekrar eritin ve yeterince kıvamı bulduğunda ocaktan alın.ılımaya bırakın. Kasedeki muhallebinin sıcaklığı gittikten sonra 1 saat kadar buzdolabında bekletip,servis tabağına ters çevirip,kaseden çıkartın.
Ilımış karamel sosu servis tabağındaki portakallı muhallebinin üzerine kaşık yardımı ile dökün. Karamel kendiliğinden muhallebinin üzerinden aksın. Hemen servis edebillirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder