26 Şubat 2011 Cumartesi

ASORTİK PASTA




Malzemeler:
1.5 paket kedidili bisküvi
Ilık süt
Kreması:
1 yumurta
Yarım litre süt
9 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Ara Krema:
4 adet ince rendelenmiş elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:  Önce kremanızı hazırlayın.Yumurta,süt,tozşeker, un ve vanilyayı bir tencede puding kıvamına gelene kadar pişirin. Ara krema için elmalarınızı soyup rendeleyin ve içine şeker katıp ocakta pişirin. Piştikten sonra içine tarçın ekleyin.  Kedi dili bisküvilerinizi ılık süte batırarak kare yada dikdörtgen bir borcama dizin. Arasına önce ara krema sonra kremadan dökün. Bir kat daha kedidili bisküviyi üzerine dizin. Üstünü kremayla kaplayın. Buzdolabında 3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin. Üzerini toz kakao ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder