27 Şubat 2011 Pazar

KÜLAH TATLISI



Malzemeler:
*4 adet milföy
*3 su bardağı süt
*4 yemek kaşığı un
*2 fincan şeker
*1 yumurta sarısı
*2 paket vanilya
Üzeri için:
*1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata veya dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Milföyleri iki parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Yağlı kağıttan külah yapın ve hamurları külahın üzerine sarın ve 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra fırından alın, soğuduktan sonra yağlı kağıttan ayırın. Bir tencerede süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi soğutun. Muhallebi soğuduktan sonra kaşık yardımıyla külahları muhallebiyle doldurun. Külahların üst kısımlarını cevize ya da çikolataya batırın. Milföy külahlarının üzerlerini pudra şekeri serperek süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder