13 Şubat 2011 Pazar

MEYVELİ YAŞ PASTA




·         MALZEMELER
·          
5 tane yumurta
·          
1 su bardağı şeker
·          
yarım subardağı un +1 yemek kaşığı un daha
·          
yarım subardağı mısır nişastası+1 yemek kaşığı daha
·          
1 tatlı kaşığı kabartmatozu
·          
kakao,
·          
2 paket kremşanti
·          
krema için süt
·          


kekimizi ıslatmak için
·          
1 çay bardağı süt ve
·          
1 yemek kaşığı şeker
·          
muz ,çilek veya arzu ettiğiniz meyveler
·          
üzeri için:jöle
·          
YAPIMI
·          
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın. Daha sonra içine un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. Yağlanmış yuvarlak bir borcama dökün. 200 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Kekinizin iyice soğumasını bekleyin ve soğudukta sonra ikiye kesin. Her iki keki de şekerli süt ile ıslatın. Krema için krem şantinizi soğuk sütle iyice çırpın. Çırpılan şantiyi  pastanızın katlarından birinin üzerine sürün, şantinin üzerine muz ve parça çikolata koyup diğer katı üzerine kapatın. Pastanın ikinci katını da kremayla iyice kaplayın. Üzerini çilek ve muz dilimleriyle süsleyin. Jölenizi üzerindeki tarife göre hazırlayın, soğutun ve pastanızın üzerine dökün. Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder