27 Şubat 2011 Pazar

SAİME SULTAN KEKİ


Pasta İçin Malzemeler
5 tane yumurta
2 su bardağı şeker
2 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Sosu İçin
2,5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker

Kreması İçin
yarım litre süt
7 yemek kaşığı un
1 tane yumurta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
100 gr labne peyniri

Hazırlanışı:

Keki için; 5 yumurtayı ve 2 şu bardağı şekeri iyice çırpın.
2 çay bardağı süt, 1 paket vanilya ve 2 çay bardağı sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın.
4 su bardağı unu ve kabartma tozunu eleyip ekleyip. 
Yağladığınız kelepçeli kek kalıbına hamuru boşaltın.
Önceden ısınmış 175 dereceli fırında keki pişirin. 
Sos için yazan bütün malzemeleri karıştırın. 
Kek fırından çıkartıp soğuduktan sonra keki enlemesine ortadan iki parçaya bölün ve üzerine kürdanla delikler açıp sosu gezdirin.
Krema malzemelerini labne hariç bir tencerede iyice karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 
Ateşten aldığınız karışıma Labneyi ekleyip karıştırın. Ve soğumaya bırakın.
Kekin arasına soğuyan kremadan koyun. Diğer parçayı da üzerine koyup daha once hazırladığınız sostan üzerine de gezdirin. Dolapta donması için 1-2 saat bekleyip servis yapın. Pastanızın üstünü istediğiniz şekilde süsleyin.
afiyet olsun!:))



BU TARİF GÖKÇEN KIRÇAN İSİMLİ ÜYEMİZE AİTTİR. KATKILARINDAN DOLAYI KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder