
Malzemeler
1 paket Pandispanya Un
3 yumurta
10 yemek kaşığı su
1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
Krema:
1 paket Vanilyalı Pasta Kreması
1.5 su bardağı süt
4 çay kaşığı çözünebilir hazır kahve
50 gr rendelenmiş sütlü çikolata
1 paket Vanilyalı Pasta Kreması
1.5 su bardağı süt
4 çay kaşığı çözünebilir hazır kahve
50 gr rendelenmiş sütlü çikolata
Süslemek için:
2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı
2 yemek kaşığı öğütülmüş Antep fıstığı
Mevsim meyveleri
Yapılışı
Pandispanya yumurtayı mikserle 10 dakika çırpın. Daha sonra içine yavaş yavaş unu ve suyu ilave edin,tekrar çırpın. 1 çay bardağı antep fıstığını da ilave edip iyice karıştırın. 26 cm çapındaki yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş kalıba dökün ve 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.Fırından çıkartıp soğutun.
Sütü derin bir karıştırma kabına alın, kahveyi içine ekleyip karıştırın. Üzerine pasta kremasını ekleyin ve 5 dakika çırpın. Pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Arasına kahveli kremadan sürün ve çikolata rendesi serpin. İkinci katı kapatın ve pastanın tamamını kremayla kaplayın. Üzerini Antep fıstığı ve çikolata rendesi ile süsleyin. Buzdolabında 4-5 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder