16 Şubat 2011 Çarşamba

FINDIKLI YAŞ PASTA



Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galete unu
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üstü için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı fındık
Yapılışı:
Su ile şekeri kaynatın, ateşten alarak soğuması için bir kenarda bekletin. Kremşanti ile sütü çırpın.
Bir karıştırma kabında şeker ile yumurtayı çırpın, sıvıyağı ekleyin. Sonra diğer malzemeleride ilave edip, yağlanmış borcama veya tepsiye dökün. Fırında üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan 5 dk sonra şerbetini dökün. Tatlı soğuyunca kremşantiyi sürün ve üstünü kavrulmuş fındıkla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder