27 Şubat 2011 Pazar

TUZLU KEK



Malzemeler
500 gram un
150 gram sıvı yağ
15 gram yaş maya
2 adet yumurta
bir çay kaşığı tuz
yeteri kadar süt

İç malzeme :
2 adet taze kabak
2 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet sivribiber
1 adet kabuğu soyulmuş domates
50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
bir tutam ince doğranmış dereotu

İç Harcının Hazırlanışı:
Kabak soyun ve rendeleyin. Sıkarak suyunu alın. Derin bir tencerede az bir yağla soğan, sivri biber, kabak, sarımsak sote edin. Piştikten sonra domates ilave edin, biraz daha kavurun ve ocaktan alın. Rende kaşar, dereotu, yumurta sarısı ilave ederek karıştırın.

Hamurunun Hazırlanışı:
Unu eleyip, ortası havuz gibi açın. Tuz, yumurta, yağ,maya, az ılık sütü birlikte yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzeri bıçakla çizin, nemli bez örterek dinlendirin. Daha sonra çarpı şeklinde açın, kalan yağı hamurla iyice yoğurun, hamuru iki eşit parçaya bölün. Yuvarlak 30 cm. genişliğinde bir tepsinin altına kenarları sarkacak şekilde açtığınız bu ilk parçayı döşeyin. İç harcı koyun, üzerine diğer hamur açıp döşeyin ve üzerine yumurta sarısı sürüp 10 dk. mayalanmasını bekleyin.180 derce fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder