13 Şubat 2011 Pazar

FATMAGÜLÜN KEKİ

Malzemeler :
• 3 yumurta
• 1 su b. toz şeker
• 1 çay b. sıvıyağ
• 1 çay b.süt
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 kase kurutulmuş meyve
• 4 çorba kaşığı tepeleme un
Üzeri için:
Kremşanti
Tercihen böğürtlen/ çilek sosu
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edip çırpın.
Daha sonra üzerine 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ ilave edin ve tekrar çırpın.
Daha sonra üzerine1 kâse kurutulmuş (meyve kayası, incir, kuru üzümü küçük küçük parçalara bölün. Kuru meyvelerin birbirine yapışmaması için önce una bulayın sonrada fazla unu aldırmak için elekten geçirin ve karışıma öyle ilave edin.
4 çorba kaşığı tepeleme un,1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.
Kek kalıbını yağlayın kek hamurunu kalıba boşaltın.
Keki önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.(20-25 dk)
Kek soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine sürün.
Böğürtlen/ çilek sosunu üzerine dökerek servis edin!
 
Tarifi üyelerimizden Gökçen KIRÇAN göndermiştir. Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder