26 Şubat 2011 Cumartesi

PATATESLİ KEK




2 büyük patates
2 orta boy soğan
1 demet Maydanoz
2 Yumurta
1 su bardağı Sıvıyağ
1 su bardağı Yoğurt
2,5 su bardağı
Un
1 paket Kabartma tozu
200 gr beyaz Peynir
Tuz, Karabiber,
Kırmızıbiber,
 Nane,
Kekik
2 yemek kaşığı susam


Önce patatesler soyun ve irice rendeleyin, Daha sonra soğanı soyun ve ince ince kıyın. Maydanozu doğrayıp içine ilave edin. Peyniri rendeleyin. Bir kasede yumurta, yoğurt ve yağı çırpın. Un ve kabartma tozunu da ilave edip tekrar çırpın. Susam hariç diğer tüm malzemeleri de ilave edip karıştırın. Bir büyük firin tepsisini  yağlayın ve hamuru tepsiye dökün. Üzerine susam serpin. Önceden ısıtılmış180 ° derecedeki fırında, altı ve üzeri kızarana kadar pisirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder