28 Şubat 2011 Pazartesi

İRMİK HELVASI

Malzemeler:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı dolmalık fıstık  yada ceviz
  • 100 gr margarin
Hazırlanışı:
Yağı küçük bir tencerede eritin. İçine fıstıkları ve irmiği ekleyin. Kısık ateşte arada karıştırarak irmiklerin rengi kahverengileşene kadar kavurun. Başka bir tencereye suyu, sütü ve 1 su bardağı şekeri alın, ocağa koyun ve kaynamaya başlarken ocaktan alın. Kavrulan irmiğe bu karışımı ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Helvanın üzerine 2 yemek kaşığı şekeri serpin ve 15 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra çatalla karıştırın ve servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder