Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
- 2-3 yemek kaşığı dolmalık fıstık yada ceviz
- 100 gr margarin
Hazırlanışı:
Yağı küçük bir tencerede eritin. İçine fıstıkları ve irmiği ekleyin. Kısık ateşte arada karıştırarak irmiklerin rengi kahverengileşene kadar kavurun. Başka bir tencereye suyu, sütü ve 1 su bardağı şekeri alın, ocağa koyun ve kaynamaya başlarken ocaktan alın. Kavrulan irmiğe bu karışımı ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Helvanın üzerine 2 yemek kaşığı şekeri serpin ve 15 dakika dinlenmeye bırakın. Sonra çatalla karıştırın ve servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder