27 Ocak 2011 Perşembe

HİNDİSTAN CEVİZLİ PASTA


Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
Yeteri kadar un

Kreması:
1 büyük paket hindistan cevizi
1,5 su bardagi seker
1 paket krem santi
2 su bardagi lor+süt karisimi
1 adet yesil limon kabugu rendesi

Yapılışı


TARIFI:
Yumurta ve şekeri mikserle çırpın, içine sütü ekleyip tekrar çırpın. Daha sonra kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyin, karıştırın. Yağlanmış yuvarlak bir borcama dökün. 200 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
Soguduktan sonra dörde kesin. Yaklasik 300gr lor peynirini rondoya koyun, koyu kivamli bir krema elde edene kadar azar azar süt ilave edip karistirin. Seker ve hindistan cevizini kremaya ilave edip mikserle karistirin. Karisimdan 1 su bardagi kadar ayirip kalanina limon kabugu rendesi ilave edin. Kremalari buzdolabinda sogutun. Limon kabugu ilave ettiginiz kremayi katlarin arasina sürün. Krem santiyi paketteki tarife göre hazirlayip ayirdiginiz 1 su bardagi krema ile karistirin. Bu karisimi pastanin üzerine ve yanlarina sürün. Kenarlarina limon kabugu ile karistirilmis hindistan cevizi yapistirin. Pastayi hava geçirmez bir kabin içine koyup (veya streç film ile iyice kaplayip) buzdolabinda 3 gün bekletin. Artan kremayi da kapakli bir kabin içinde dolaba kaldirin. Servisten önce pastanin üzerini krema ve limon kabuklari ile süsleyin. Dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder