4 Aralık 2010 Cumartesi

ALMAN PASTASI




Malzemeler:
*4 yumurta
*1.5 bardak şeker
*1 paket kabartma tozu
*2 su bardağı un
Kreması için:
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı mısır nişastası
*100 gr margarin
Kremanın Hazırlanışı: Bir tencereye un, şeker, süt ve mısır ununu alın ve yavaş yavaş karıştırarak muhallebi kıvamına getirin.
Kekin Hazırlanışı:
Margarini tavada kısık ateşte eritin. Ocaktan alın biraz soğumasını bekleyin daha sonra içine un, kabartma tozunu ekleyip, karıştırın.  Altını yağladığınız yuvarlak bir borcama dökün. 180 derece fırında altı ve üstü kızarana dek pişirin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve iyice soğumasını bekleyin. Soğuyan kek hamurunu ikiye kesin. Alt parçasının üzerine kremasını sürün.  Kekin diğer parçasını üzerine yerleştirin.  Yaklaşık bir saat buzdolabında dinlendirin. Üstüne pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder