26 Aralık 2010 Pazar

İNCİRLİ PASTA


Malzemeler :
  • 1 Su bardağı un
  • 1 Su bardağı şeker
  • 3 Yumurta
  • 1 Su bardağı ceviz veya fındık
  • 6 Adet kuru incir (Islatılmış, ince ince doğranmış)
  • 1 Paket kabartma tozu
Şerbet Malzemeleri :
  • 1.5 Su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 Yemek kaşığı neskafe
Muhallebi Malzemeleri :
  • 2 Yemek kaşığı nişasta
  • 2 Yemek kaşığı  un
  • 1 Litre süt
  • 5 Yemek kaşığı toz şeker
  • 50 Gram tereyağı
  • 1Poşet toz krem şanti
İncirli Tatlı Tarifi :
Yumurta ile şekeri çırpın. Cevizi rondodan geçirin. Ceviz,kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın. En son inciri ilave edip karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün. 180 derecede pişirin. Fırından çıkınca 3-4 dakika bekletip şerbetini kaynatmadan karıştırıp üstüne gezdirin. 5 Dakika sonra muhallebisini üzerine dökün. İyice soğutun, buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin.
Muhallebinin Tarifi :
Tenceye sütü ve şekeri koyup karıştırın. Karıştırırken unu ve nişastayı yavaş yavaş dökün. Pişirin, en son yağı içine atın. 1-2 Dakika daha pişirip ateşten alın. 5 Dakika dinlendirten sonra toz krem şantiyi içine döküp iyice çırpın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder