
Malzemeler :
- 1 Su bardağı un
- 1 Su bardağı şeker
- 3 Yumurta
- 1 Su bardağı ceviz veya fındık
- 6 Adet kuru incir (Islatılmış, ince ince doğranmış)
- 1 Paket kabartma tozu
Şerbet Malzemeleri :
- 1.5 Su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- 1 Yemek kaşığı neskafe
Muhallebi Malzemeleri :
- 2 Yemek kaşığı nişasta
- 2 Yemek kaşığı un
- 1 Litre süt
- 5 Yemek kaşığı toz şeker
- 50 Gram tereyağı
- 1Poşet toz krem şanti
İncirli Tatlı Tarifi :
Yumurta ile şekeri çırpın. Cevizi rondodan geçirin. Ceviz,kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın. En son inciri ilave edip karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün. 180 derecede pişirin. Fırından çıkınca 3-4 dakika bekletip şerbetini kaynatmadan karıştırıp üstüne gezdirin. 5 Dakika sonra muhallebisini üzerine dökün. İyice soğutun, buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin.
Muhallebinin Tarifi :
Tenceye sütü ve şekeri koyup karıştırın. Karıştırırken unu ve nişastayı yavaş yavaş dökün. Pişirin, en son yağı içine atın. 1-2 Dakika daha pişirip ateşten alın. 5 Dakika dinlendirten sonra toz krem şantiyi içine döküp iyice çırpın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder