7 Aralık 2010 Salı

BİSKÜVİLİ PASTA

Malzemeler:
  • 300 gr pötibör bisküvi
  • 100 gr kakaolu bisküvi
  • 1 lt. süt
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
   Kreması İçin:
1 poşet krem şanti+ 1su bardağı süt
Yapılışı:
Derin bir tencerede yumurta sarısı ve şekeri en az 5 dakika çırpın, sonra un ve nişasta ilave edip karıştırın. Bu karışıma süt de ilave ederek tekrar çırpın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırladığınız kremaya vanilyayı ekleyip karıştırın. Biraz soğumasını bekleyin. Kremanız ılıdıktan sonra parçalanmış bisküvileri kremanıza ekleyin ve karıştırın. Orta boy bir borcam tepsiyi ıslatın ve karışımı içine boşaltın. Üzerini bir yardımıyla düzeltin. Buzdolabında bir gece dinlendirin. Dinlenmiş pastanızı buzdolabından çıkarın. Krem şanti ve sütü çırpın, pastanın üzerine düzgünce sürün, ister rende çikolata isterseniz pasta süsüyle süsleyin. Dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder