5 Aralık 2010 Pazar

ZEBRA KEK



Malzemeler:
*4 adet yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı
Yumurta ile şekeri 5 dakika mikserle çırpın. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kek hamurunu oluşturun. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış borcamın tam ortasına hamurlardan sırayla bir yemek kaşığı sade kek karışımı bir yemek kaşığı kakaolu kek karışımı olarak her defasında birbirinin üstüne gelecek şekilde dökün. Hamur bitene kadar bu işlemi sürdürün. Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında keki pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder