6 Aralık 2010 Pazartesi

KÖSTEBEK PASTA



Malzemeler:
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 1-2 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı nişasta
Hazırlanışı: Yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı sırasıyla koyarak mikserle iyice karıştırın. 200 derce fırında kekinizin altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Kekinizi soğumaya bırakın. Diğer taraftan krema malzemelerini derin bir tencereye alın karıştırın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Su bardağının üst yüzeyini kullanarak kekinizden yuvarlak  kek parçaları çıkartın. Üzerlerine krema sürün. Kekin yuvarlak şekil çıkartamayacağınız parçalarını robotta çekin. Krema sürdüğünüz kekin üzerini ve kenarlarını bu parçalarla kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder