14 Aralık 2010 Salı

ARMUTLU KEK


Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker  
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 orta boy doğranmış armut
  • 1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Hazırlanışı:
Yumurtalı derin bir kabın içinde 5 dakika mikserle çırpın. Daha sonra içine şeker, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilya ve doğranmış armutları da ekleyerek tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Kek kalıbınızı yağlayın ve karışımı içine dökün. 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar iyice pişirin. Soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder