14 Aralık 2010 Salı

NUTELLALI KEK




Malzemeler:
  • 6 yumurta, sarıları ve beyazları ayrılacak
  • 125g tereyağı
  • 1 büyük kavanoz nutella (350-400gr)
  • 1 yemek kaşığı su
  • 100g bitter çikolata, eritilmiş
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
  • çikolata sosu (Paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın) + süt
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Yumurtaların beyazlarını mikserle 5 dakika çırpın. Başka bir kabın içinde tereyağını ve nutellayı çırpın. Nutellalı karışımın içine su ekleyin, sonra sırayla yumurta sarılarını, fındığı ve çikolatayı ilave edin. Daha sonra yumurta aklarını da ekleyek tekrar çırpın. İçleri yağlanmış muffin kalıplarına dökün.Önceden ısınmış 200 derece fırına koyun. Kek pişerken 100gr fındığı teflon tavada kavurup soğutun. Kek soğuyunca üzerine çikolata sosusunu ve fındıkları paylaştırın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder