2 Aralık 2010 Perşembe

ISPANAKLI PASTA




Malzemeler:
*5 yumurta
*1 su bardağı haşlanmış ve rondadan geçirilmiş ıspanak
*5 buçuk çay bardağı un
*5 çay bardağı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Kreması için;
*2 paket krem şanti
*2 su bardağı su


Keki ıslatmak için;
*yarım çay bardağı portakal suyu
Hazırlanışı;
Yumurtaları mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Ardından şeker, ıspanak, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırın. Karışımı yağlanmış yuvarlak bir borcama dökün. 175 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Soğumasını bekleyin ve kalıpta çıkarıp keki ikiye kesin.
Diğer tarafta ise soğuk sütle krem şantiyi koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Kekinizi yarım çay bardağı portakal suyu ile ıslatın. Ara katını krem şantiyle kaplayın. Üst katını kekin üzerine yerleştirin ve bu katıda krem şantiyle kaplayın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder