5 Aralık 2010 Pazar

HALLEYLİ PASTA


Malzemeler:
*10 adet Halley
*1 paket burçak bisküvi
*1 paket krem şanti + 1 bardak soğuk süt
*1 litre süt
*2 çorba kaşığı nişasta
*2 çorba kaşığı un
*6 çorba kaşığı şeker
1 paket çikolata sos + çikolata sos için paketindeki tarifteki kadar süt
Hazırlanışı:
Derin bir kabın içinde Halleyleri ve burçak bisküvileri parçalayın.İçine sütle hazırladığınız krem şantiyi dökün ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı dikdörtgen bir borcama yayın. Ayrı bir tencerede süt, şeker, un, nişasta ile bir muhallebi pişirin. Pişirdiğiniz muhallebiyi borcamdaki karışımın üzerine dökün. Soğumasını bekleyin.  Son olarak çikolata sosu sütle pişirin. Soğuyan muhallebinin üzerine çikolata sosu dökün ve 1 gece buzdolabında dinlendirin. Sonra dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder