5 Aralık 2010 Pazar

HAVUÇLU KEK


Malzemeler:
*3 yumurta
*3 orta boy rendelenmiş havuç
*1 su bardağı eritilmiş margarin
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*1.5 su bardağı şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*3 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Yumurtaları mikserle 3 dakika çırpın. İçine şeker ekleyip tekrar çırpın. Bu karışıma sırasıyla margarin, havuç, vanilya, un, ceviz, kabartma tozunu ve tarçını da ekleyerek tahta kaşıkla karıştırın. Önceden yağladığınız kek kalıbına karışımı dökün. 180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarınız ve dilimleyerek servis ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder