6 Aralık 2010 Pazartesi

ISLAK KEK


Malzemeler:
*4 adet yumurta
*2 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı sıvıyağ
*2 çorba kaşığı kakao
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sonra  süt,sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip karıştıralım. Bu karışımdan daha sonra kullanmak için1 su bardağı ayıralım. Unu ve kabartma tozunu ekleyelim hamuru tepsiye boşaltalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Keki fırından aldıktan sonra üzerine ayırdığımız harcı gezdirelim hindistan cevizi ile süsleyip servis edebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder