2 Aralık 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI YAŞ PASTA

Malzemeler:
Keki için;
*6 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*3 yemek kaşığı portakal suyu
*yarım su bardağından bir parmak fazla un
*bir paket kakao
*1 paket kabartma tozu
Ara Kreması için;
*1 paket çikolatalı puding
*pudingi hazırlamak için yeteri kadar süt
*1 su bardağı damla çikolata
*1 su bardağı ince kıvılmış ceviz
Üst Kreması;
*1 paket krem şanti
*krem şantiyi hazırlamak için yeteri kadar süt
Hazırlanışı:  6 yumurtanın sarılarını beyazlarından ayırın, ayrı ayrı kaplarda 5 dakika çırpın. Yumurta sarılarının içine şeker, portakal suyu, kakao ve en son unu ilave ederek tekrar çırpın. Daha sonra yumurta beyazlarını ve kabartma tozunu bu karışıma ekleyin. Tahta kaşık yardımıyla yavaş yavaş karıştırın. Yuvarlak bir borcamı yağlayın ve karışımı borcama dökün. 175 derece fırında yaklaşık 35 dk pişirin. Fırndan çıkardıktan sonra altına ıslak bir bez koyup soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve ikiye kesin. Kekinizi yarım çay bardağı şekerli sütle hafifçe ıslatın.
Diğer tarafta pudingi hazırlayın ve biraz ılıdıktan sonra pastanın ara katına dökün üzerine damla çikolata ve ceviz serpin. Üst katını kapatın ve üzerine krem şantiyi yayın. Üzerini de krema pompasına krem şanti doldurup süsleyin. Yaklaşık iki saat buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder