4 Aralık 2010 Cumartesi

İRMİKLİ PASTA



Malzemeler:
*12 çorba kaşığı irmik
*12 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket vanilya
*1 litre süt
*1 tatlı kaşığı margarin
*1 paket kakaolu kare bisküvi
Süslemek için:
*1 su bardağı ceviz
Hazırlanışı:
İrmik, şeker, vanilya, margarin ve sütü bir tencereye koyun. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kare bir borcamı su ile ıslatın. Muhallebini yarısını borcama dökün. Üzerine bir sıra bisküvi dizin. Muhallebinin kalan yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Soğuduktan sonra cevizle süsleyin. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder