4 Aralık 2010 Cumartesi

BALKABAKLI PASTA



Malzemeler:
*1 paket 250 gr lık peti bör sade bisküvi
*2 portakal kabuğu rendesi
*2 büyük dilim haşlanmış balkabağı
*yarım  paket kakaolu peti bör bisküvi
*2 su bardağı haşlanmış ayıklanmış kestane
*1 su bardağı çekilmiş fındık
*100 gr margarin
*1 paket krem şanti
*1 paket vanilya
*süslemek için ceviz
Hazırlanışı:
Bisküvileri rondodan geçirin. İçine kestane, portakal kabuğu rendesi, vanilya, ezilmiş kestane, fındık katılır. Diğer taraftan bir tencerede balkabakları 2 çorba kaşığı şekerle pişirilir, içine margarin katılır. Bisküvili malzemeyle karıştırılır. Pasta soğutulur. Soğuduktan sonra aliminyum folyoya sarılır. Derin dondurucuda yarım saat bekletilir. 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle çırpılır ve derin dondurucudan çıkan pasta krem şantiyle kaplanır. Üzeri cevizle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder