4 Aralık 2010 Cumartesi

İNCİRLİ PASTA



Malzemeler:
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*1 su bardağı fındık
*rondadan geçirilmiş 10 adet kuru incir
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Şerbeti için:
*1.5 su bardağı su
*yarım su bardağı şeker
*1 paket vanilya
Kreması için:
*1 litre süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*5 yemek kaşığı toz şeker
*50 gr margarin
*1 paket krem şanti
Hazırlanışı:
Keki hazırlamak için yumurta, şeker, un, fındık, kabartma tozu, vanilya ve incir sırayla konularak mikserle iyice çırpılır. Yağlanmış kare bir borcama dökülür.  180 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar iyice pişirilir.
Şerbet malzemelri bir tencereye konulur ve kısık ateşte biraz koyulaşıncaya kadar pişirilir. Soğutulur ve ılık olan kekin üzerine dökülür.
Başka bir tencerede süt, un, nişasta, şeker, margarin muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Pişen muhallebi ocaktan alımır ve içine toz krem şanti eklenip mikserle iyice çırpılır. Biraz soğuduktan sonra kekin üzerine dökülür. Pasta 1 saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder