2 Aralık 2010 Perşembe

HALLEY PASTA


Malzemeler:
Keki için;
*6 Yumurta
*2 su bardağı şeker
*2.5 çay bardağı süt
*2 çay bardağı sıvı yağ
*2 paket kabartma tozu
*2 paket vanilya
*4 su bardağı un

Kreması için;
*yarım litre süt
*7 yemek kaşığı un
*5 yemek kaşığı şeker
*100 gr labne peyniri
*1 paket vanilya

Sosu için;
*1 paket çikolatalı puding

Hazırlanışı;
*Yumurtaları mikser yardımıyla 5 dk çırpın. Ardından şeker ekleyip 5 dk tekrar çırpın. Karışıma azar azar sütü ve sıvı yağı ilave edin. Unu ve kabartma tozunu ekledikten sonra tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş bir kare borcama dökün. 175 derece fırında keki pişirin. Pişen keki 3 saat dinlendirin.
*Derin bir tencereye soğuk sütü boşaltın. Önce unu, şekeri ve vanilyayı ekleyip mikserle karıştırın. Muhallebi kıvamını alana dek  pişirin. Muhallebiyi ocaktan indirin, sonra içine labne peyniri ekleyin ve karıştırın. Keki enlemesine ikiye kesin ve arasına krema dökün. Yarım saat dinlendirin.
*Pudingi sütle hazırlayın. Biraz soğumaya bırakın. Kekleri küçük kareler halinde dilimleyin. Küçük kek dilimlerinin her tarafını hazırladığınız pudinge daha sonra ise hindistan cevizine batırın. 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder