26 Ocak 2011 Çarşamba

AĞLAYAN KEK


4 yumurta
• 1 su bardağı tozşeker
• 1+1/2 su bardağı un
• 2 yemek kaşığı süt
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1/3 su bardağı kakao
• 1 paket kabartma tozu
Kekin Üstüne: 2 su bardağı süt
Sosu için:
• 1 paket kremşanti+1 su bardağı soğuk süt
• 1 su bardağı süt
• 1/3 su bardağı tozşeker
• 1 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı nişasta
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 su bardağı su
Yapılışı:
1. Yumurtaları tozşekerle iyice kabarıp krema gibi olana dek çırpın.
2. Sütü ilave edip karıştırın.
3. Un, kabartma tozu ve kakaoyu birlikte karışımın üstüne eleyip hafif karıştırın.
4. En son sıvı yağıda ekledikten sonra hafif yağlanmış dikdörtgen yayvan kalıba döküp 170 derecede pişirin.
5. Fırından çıkar çıkmaz kürdanla her yerinden delip 2 bardak soğuk sütü üstüne gezdirin.
6. Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp hazır hale getirin.
7. Un, nişasta ve şekeri ufak bir tencerede karıştırın.
8. Su ve sütü yavaşça ekleyip muhallebi gibi pişirin.
9. Daha sonra kremşanti ve muhallebiyi karıştır ve kekin üzerine dök.
Kek soğuduktan sonra Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın


NOT: Ü zerine çikolata sos dökerek servis edebilirsiniz.


Tarifi için GÖKÇEN Hanıma teşekkür ederiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder