23 Ocak 2011 Pazar

SÜNGER PASTA




 Malzemeler
4 yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı nişasta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı pudraşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
80 gram çilek marmeladı
250 gram çilek
1 yemek kaşığı pudraşeker
Yarım su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı yada 1 su bardağı vişne reçeli




TARİFİ
Yumurta ve toz şekeri 5 dakika mikserle çırpın. Mısır unu, nişasta ve karbonatı bir kapta harmanlayıp iki kez eleyin. Karışımı çukur bir kaseye alıp yumurta karışımının üstüne dökün ve karıştırın. Hazırladığınız kek karışımı yağlanmış iki yuvarlak  kalıba eşit miktarda dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Hazırladığınız kekleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Krema, pudraşekeri ve vanilyayı mikserle çırpın. Keklerden birini servis tabağına yerleştirin. Servis tabağındaki kek parçasına önce çilek marmelatını sonra da krema karışımını sürün. Üzerine çilekleri yerleştirin. Diğer keki süslediğimiz diğer kek parçasının üzerine kapatın. Sadece kekin üst kısmına krem şanti sürün. Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirin. Üzerini fıstıkla,vişne reçeli yada cevizle süsleyip hazırladığınız pastayı dilimleyerek servis yapın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder