23 Ocak 2011 Pazar

HAŞHAŞLI KEK

Malzemeler;
*2 su bardağı kıyılmış ceviz
*1,5 su bardağı haşhaş
*1 su bardağı sıcak su
*150 gr tereyağı (Oda sıcaklığında )
*1 su bardağı+3 çorba kaşığı toz şeker
*3 paket vanilya
*5 adet yumurta
*Yarım paket kabartma tozu

Üstü için;
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı soğuk süt
HAZIRLANIŞI;
Haşhaşı 1 su bardağı sıcak suya ekleyip, kısık ateşte 10 dk. pişirin. Tereyağı,  şeker, vanilyayı şeker eriyene kadar çırpın.  Yumurtaların akını ve sarısını ayırıp ayrı ayrı kaplarda çırpın. Yumurta sarılarını şekerli karışıma katın ve tekrar çırpın.  Daha sonra ceviz, un ve kabartma tozunu ve en son haşhaşı  ekleyin. Karışıma en son kar halindeki yumurta aklarını ekleyin ve hafif hafif karıştırın. Kek karışımını yağlanmış kare borcama dökün ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.  Keki fırından çıkarın ve soğutun. Bir çırpma kabında krem şantiyi sütle mikser yardımıyla çırpın. Daha sonra krem şantiyi kekin üzerine yayın. Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder