12 Ocak 2011 Çarşamba

ÇİKOLATALI YAŞ PASTA




Malzemeler:
Pandispanya:
5 yumurta
5 türk kahvesi fincanı şeker
4 türk kahvesi fincanı un
1 türk kahvesi fincanı yoğurt
2,5 yemek kaşığı kakao
2,5 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması:
yarım lt süt
3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
50 gr margarin
1 paket vanilya
Üst ganaj için:
1 paket krema (200grlık)
200 gr bitter çikolata
4 tane muz
Yapılışı:
Yumurta ile şekeri çırpın. Daha sonra sırasıyla yoğurt,yağ,su,kabartma tozu,vanilya ve en son unu ekleyip karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış 28 cm lik yuvarlak bir kalıba dökün. 200C de pişirin. Kreması için, bir tencerede yumurtayı çırpın, şeker un ve sütü ekleyip karıştırın. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alıp, margarin ve vanilya ilave ederek mikserle bir kez daha çırpın. Arada bir karıştırarak soğutun.
Üst kreması için bir paket kremayı tencereyle ateşe koyun. Kaynamaya başlamadan ateşten alıp bölünmüş çikolataları içine ilave edin. Çikolatalar tamamen eriyene kadar karıştırıp soğuması için bir kenara bırakın.
Soğuyan pandispanyamızı eninden ikiye kesin ve biraz süt ile ıslatın. Bir katını servis tabağına yerleştirin. Üzerine muhallebiyi dökün. Dilimlenmiş muzları dizin. Pandispanyanın diğer katını üzerine koyun. En üstüne soğumuş olan çikolatayı yavaşça dökün. Üzerini düzeltin. Rendelenmiş çikolata ile süsleyin. 2 saat buzdolabında soğutun. Dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder