12 Ocak 2011 Çarşamba

LİMONLU CHEESE KEK




Malzemeler:
Tabanı için:
1 paket burçak yulaflı bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
Harcı için:
400 gram labne peyniri
100 ml krema
yarım  su bardağı şeker
2 adet yumurta
yarım çay kaşığı vanilya
2 adet limonun kabuğu
1 çorba kaşığı limon suyu
Üstüne:
böğürtlen yada muz
pudra şekeri
Yapılışı:
Bisküvileri rondodan geçirin yada elinizde hepsini ufalayın. Tereyağını eritip bisküvilere ilave ederek karıştırın. 12 adet muffin kalıbına, muffin kağıtlarını yerleştirin. Bisküvili karışımı eşit şekilde bölüştürerek tabanına iyice bastırın. Diğer taraftan harcı yapmak için bir kaba, labne, krema ve şekeri koyup iyicene çırpın. Yumurta, vanilya, limon suyu ve limon rendesini de ekleyip karıştırın. Muffin kalıplarımıza dökün. Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede yaklaşık olarak 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından çıkartın ve oda sıcaklığına gelgiğinde bir süre buzdolabında bekletin. En az 2 saat buzdolabında kalsın. Servis yapacağınız zaman üzerine bir tane böğürtlen yada bir dilim muz koyup, pudra şekeri serpelim. Veya üzerini pasta kreması yada krem şantiyle de süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder