12 Ocak 2011 Çarşamba

BEZELİ PASTA

Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağından 2 parmak az şeker
1 kutu sade krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
beze
fındık
Yapılışı:
Bir kutunun içinden çıkan iki poşet krem şantiyi, iki bardak soğuk sütle çırpın. Ayrı bir yerde şeker ile yumurtaları beyazlayıncaya kadar çırpın. Her iki karışımıda birleştirip tekrar çırpın. Fındık kırığı ilave edin. Pastayı yapacağımız kalıbın içini streçle kaplayın. Kalıbımızın en altına bezeleri ters olarak yerleştirin. Hazırladığınız harcı bezelerin üstüne dökün. Dondurucuya koyup bir gün bekletin. Servis yapacağımız zaman tabağa ters çevirin. Streçi çıkartın, çikolata sos, krem şanti,fındık yada istediğiniz meyvelerle ile süsleyebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder