16 Ocak 2011 Pazar

TİRAMİSU




Malzemeler
1 adet hazır kakaolu kek
1 çay bardağı nescafe
Yarım çay bardağı tozşeker
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı kakao




Kreması için 1 çay bardağı tozşeker, 1 adet yumurta, 1/2 çay bardağı un, 1 litre süt, 200 gr labne peyniri
Hazırlanışı:
Nescafe ve tozsekeri bir bardak sıcak suya ilave edip karıştırın. Hazır kekinizi, enlemesine iki parçaya kesin. Nescefeli karışımla kekinizi ıslatın.
Kreması için yumurtayı mikserle çırpın daha sonra içine şekeri ilave edip şeker eriyene kadar tekrar çırpın ve ve bu karışıma sütü yavaş yavaş dökerek ilave edin. Kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocağı kapatın ve labne peynirini kremanızın içine ekleyin. Mikserle 5 dakika daha çırpın. Bu kremanın yarısını ılıkken kek parçalarından birinin üzerine sürün. Diğer keki üzerine kapatın, kalan kremayı üzerine sürün. Kakao ve kalan nescafe ile süsleyin ve soğumaya bırakın.  Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder